Stichting Gebaar: Zomerkampweken

Stichting Gebaar: Zomerkamp Auris Dr. M. Polanoschool

De zomerkampweken zijn bedoeld voor die kinderen voor wie om medische, sociale en/of pedagogische redenen een aangepaste vakantie zeer gewenst is, omdat niet op andere wijze een vakantie georganiseerd wordt of kan worden door ouders of anderen.
Het gaat hier doorgaans om meervoudig gehandicapte kinderen (kinderen die naast hun doof- of slechthorendheid nog een andere handicap hebben), zoals kinderen met motorische stoornissen, zwakbegaafdheid, hersenbeschadigingen en kinderen met een afwijkend gedragspatroon t.g.v. hun handicap(s) en/of milieuomstandigheden.
Ook wordt er plaats gereserveerd voor kinderen die door acute omstandigheden in de thuissituatie opgevangen moeten worden. Daarnaast stromen er regelmatig dove of slechthorende kinderen in uit oorlogsgebieden die vaak geen onderwijshistorie hebben en ook vaak getraumatiseerd zijn. Er verblijven ook vier dove Oekraïense kinderen op school. De bedoeling is om kinderen in een ontspannen sfeer, zonder een zeer strak vastgesteld programma, die vakantie te kunnen bieden die ze in een normale gezinssituatie zouden kunnen meemaken.

Related Articles