CP Nederland: Ontmoetingsdag 2023

CP Nederland: Ontmoetingsdag 2023

CP Nederland zet zich in voor kinderen en volwassenen met cerebrale parese en hun ouders en familieleden door het organiseren van ontmoetingsdagen, informatievoorziening, belangenbehartiging, en de bevordering van wetenschappelijk onderzoek.
Gehandicapt ben je niet alleen. Om de meeste mensen met een handicap staat gelukkig een liefdevolle familie en een sociaal netwerk. Bovendien putten veel mensen kracht en tips uit ontmoetingen met anderen met cerebrale parese. Om die reden organiseert CP Nederland, de vereniging van mensen met cerebrale parese dit jaar voor het eerst de Ontmoetingsdag, op een toegankelijke plek in Nederland (Ouwehands Dierenpark in Rhenen).

De Ontmoetingsdag biedt CP Nederland exclusief aan voor hun leden (op dit moment ruim 1100), Men verwacht dat in totaal 1000 mensen zullen deelnemen aan deze dag. Van die 1000 schat CP NL in dat zo’n 300 mensen zelf CP hebben.

Met de Ontmoetingsdag wordt de kinderen en volwassenen met CP en hun families een moment geboden, waarop ze samen onbezorgd kunnen genieten, ervaringen uit kunnen wisselen en met elkaar in contact kunnen komen. Keer op keer blijkt hoe fijn het is om in het samen zijn met anderen te ervaren dat zij er niet alleen voor staan en te laten zien dat CP geen belemmering is om plezier te hebben. Ook volwassenen met CP zijn graag geziene gasten van de Ontmoetingsdag, en daarmee een belangrijk rolmodel en referentiepunt voor ouders met een kind met CP. Maar de grootste doelgroep van de dag vormen kinderen met CP en hun broertjes en zusjes. Het samen optrekken staat die dag centraal.

De Ontmoetingsdag wordt georganiseerd op 9 september 2023 in Ouwehands Dierenpark, waarbij die dag ook gebruik mag worden gemaakt van het aangrenzende Onky Donky Huis, dat volledig is ingericht op mensen met een beperking, waar ze even tot rust kunnen komen, waar ze anderen kunnen ontmoeten en waar er een grote verschoningsruimte is.

Related Articles