Stichting Watersport Gehandicapten Nederland (SailWise) i.s.m Mytylschool De Brug | Meerkosten watersportactiviteiten Sailwise 2023

SailWise wil watersportactiviteiten bereikbaar houden voor mensen met een handicap en vraagt de deelnemer om een reële en voor de doelgroep betaalbare bijdrage. Om dit uitgangspunt te handhaven wil SailWise de meerkosten financieren middels fondsenwerving, sponsoren en donateurs. Toegankelijkheid van watersportactiviteiten heeft niet alleen te maken met de juiste faciliteiten maar ook met de kostprijs. SailWise vindt het namelijk niet reëel om de volledige kostprijs in rekening te brengen bij de doelgroep, aangezien daarmee deze waardevolle vrije tijds- en vakantie-invulling voor deze doelgroep vanuit financieel oogpunt onbereikbaar zou worden. En juist voor mensen met een handicap is het belangrijk dat watersportactiviteiten/vakanties toegankelijk zijn en blijven, omdat de meerwaarde voor deze doelgroep groot is.

SailWise weet goed in te spelen op de diversiteit in achtergrond en behoeftes van de verschillende deelnemers. De bijdrage van de vrijwilligers lijkt van essentieel belang voor de (positieve) ervaringen die de deelnemers ondervinden. Daarbij refereren zowel deelnemers als vrijwilligers aan de ‘unieke SailWise-aanpak’ zoals ‘informele en relaxte sfeer’, ‘alles is mogelijk’, ‘geen betutteling’, ‘iedereen betrekken bij besluitvorming’, ‘iedereen betrekken bij taken die uitgevoerd moeten worden’, ‘niet bang zijn om grenzen te verleggen’ en de gelijkwaardige positie van deelnemer en vrijwilliger (‘het gevoel samen op avontuur te zijn’).

Related Articles