De Hoogstraat: REHABILITY: pilotstudie naar intensieve fysieke revalidatie bij kinderen met NAH

Met het onderzoeksprogramma wordt getracht met wetenschappelijk onderzoek een bijdrage te leveren aan het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Met het wetenschappelijk onderzoek wordt een vernieuw(en)de revalidatiebehandeling ontwikkeld op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten in co-creatie met zorgprofessionals, beleidsmakers, kinderen en jongeren met NAH én hun ouders. De hypothese van de aanvragers is dat deze intensieve behandelaanpak kan leiden tot sneller herstel in functioneren en participatie als optimaal resultaat van de revalidatie. Het onderdeel waarvoor deze aanvraag gedaan wordt, is een pilot-interventiestudie waarin het team de haalbaarheid en effecten van intensieve fysieke revalidatie willen onderzoeken bij kinderen en jongeren met NAH in de subacute fase.

Het onderzoeksprogramma richt zich op kinderen en jongeren tussen de leeftijd van 6-20 jaar met een matig tot ernstig niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

De primaire doelstellingen voor dit project zijn:

1. Het onderzoeken van de veiligheid en haalbaarheid van intensieve fysieke revalidatiebehandeling voor het verbeteren van functioneren en participeren van kinderen en jongeren met NAH.
2. Het onderzoeken van de haalbaarheid van de toepassing van een core-set meetinstrumenten tijdens de klinische revalidatie bij kinderen en jongeren met NAH.
3. Het onderzoeken van de effecten (samenhang dose-response variabelen) van fysieke revalidatie in de subacute fase.

 

Bijdrage JKF Kinderfonds samen met Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting € 50.000,--

Related Articles